Home » Actualitat » La junta reacciona a la nostra demanda sobre la preocupació perquè l’ICAM té accés a tota la Història Clínica del pacient
La junta reacciona a la nostra demanda sobre la preocupació perquè l’ICAM té accés a tota la Història Clínica del pacient

La junta reacciona a la nostra demanda sobre la preocupació perquè l’ICAM té accés a tota la Història Clínica del pacient

Pregunta del Dr. Albert Planes

En la darrera assemblea de 2014, i per escrit al president, el Dr. Albert Planes va manifestar la seva preocupació pel fet que l’ICAM tingui accés a la Història Clínica completa dels pacients que revisa per a valorar la seva incapacitat laboral o la seva invalidesa. Demanava que la junta sol·licités el posicionament de la comissió deontològica, ja que s’emprava la informació clínica per una finalitat no assistencial i per tant no autoritzada expressament per part del pacient.

La junta del COMB va reaccionar convocant una reunió amb la participació de totes les parts implicades. Desprès d’un parell de reunions i molts contactes electrònics, s’ha arriba a un consens de tots els col·legis de metges de Catalunya fent un document que garanteix el dret a la privacitat de les dades sanitàries dels pacients i dona seguretat jurídica als metges avaluadors del iCAM. En definitiva, tal com volíem les avaluacions es basaran en els informes mèdics porats pels pacients i els metges del iCAM només accediran a la història clínica electrònica amb la autorització del pacient. Per llegir el contingut de l’acord cliqueu aquí.

Gràcies !!! per compartir...Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookShare on TumblrShare on StumbleUpon

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Aneu a la barra d'eines