Home » Actualitat » Posició de COMB TU sobre les declaracions del president del COMB a La Vanguardia sobre el ICS.
Posició de COMB TU sobre les declaracions del president del COMB a La Vanguardia sobre el ICS.

Posició de COMB TU sobre les declaracions del president del COMB a La Vanguardia sobre el ICS.

• Les declaracions es basen en un document que el President del COMB va distribuir als compromissaris el dia abans de fer-les. El document no ha estat ni discutit ni consensuat pels compromissaris del COMB. Desconeixem qui l’ha elaborat ja que no hi aparèixen els noms dels autors.

• Considerem que no es poden fer aquestes declaracions sense haver desenvolupat un procés participatiu amb la implicació dels metges de l’ICS que son els millors coneixedors de la institució.

• No entenem perquè les declaracions es centren exclusivament en l’ICS, quan molts dels problemes que denuncia el document també els presenten moltes altres empreses sanitàries catalanes. Sobta especialment que ho faci justament avui que el Baròmetre sanitari mostra que els serveis més ben valorats pels ciutadans son els d’atenció primària, el 80% d’aquests gestionats per l’ICS. Considerem que també hi han molts aspectes a millorar en la resta d’empreses sanitàries catalanes i no voler abordar-ho suposa una desconsideració a la població coberta per aquests serveis.

• No compartim les afirmacions que donen suport a la política del Departament de Salut, encaminades al desmembrament de l’ICS i que han estat denunciades pels companys que formen part de la marea blanca a Catalunya, especialment a Lleida i a Girona.

• Compartim els elements d’implicació i lideratge dels metges en el govern i la gestió de les institucions sanitàries, tant a l’ICS com a la resta de proveïdors sanitaris públics i privats catalans.

• Recolzem totes les actuacions que incrementin la transparència i la qualitat democràtica de l’ICS i de la resta de proveïdors sanitaris públics i privats catalans.

• Reconeixem al COMB com un dels agents en la configuració de les solucions als problemes que afronta actualment el sistema sanitari català. Desitgem que les seves declaracions tinguin en compte els representants electes dels col·legiats.

Article de La Vanguardia Ana MacPherson. El Col·legi de Metges demana un canvi al “rígid” ICS. La Vanguardia 31/3/2015 pàgina 28

Gràcies !!! per compartir...Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookShare on TumblrShare on StumbleUpon

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Aneu a la barra d'eines