Home » Actualitat » Comunicat públic de la candidatura “COMB TU” a les eleccions del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona
Comunicat públic de la candidatura “COMB TU” a les eleccions del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona

Comunicat públic de la candidatura “COMB TU” a les eleccions del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona

Barcelona, dissabte 13 de gener de 2017

Comunicat públic de la candidatura “COMB TU” a les eleccions del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona:

Avui és un dia trist per a la democràcia. Avui és un dia trist per a nosaltres, les metgesses i metges membres del COMB, que per coherència amb la nostra denúncia del sistema electoral, prèvia a les eleccions del febrer del 2014, renunciem avui a presentar la nostra candidatura a les eleccions convocades pel proper 14 de febrer.

En els darrers 4 anys les coses no han canviat. Si al 2013 denunciàvem un obsolet sistema de votació que no garanteix ni la privacitat del votant ni el secret en el vot, ara, a aquesta denúncia, hi afegim l’experiència de 4 anys de participació en les assemblees de compromissaris en les que, malgrat representar al 42% dels col·legiats que votaren el febrer del 2014, mai hem obtingut la menor satisfacció, per banda de la junta presidida pel Dr. Padrós, en matèria de transparència, democràcia interna o millora dels serveis col·legials.

Durant els darrers 4 anys el COMB ha continuat estant un instrument, en mans d’uns pocs, al servei d’interessos privats. El COMB no ha tingut cap paper de rellevància durant un període de temps en el que els reptes i amenaces al sistema sanitari, i per tant a la salut dels nostres conciutadans, han estat permanents. Durant tota aquesta etapa la veu dels metges, que s’havia d’expressar a través del COMB, ha estat silenciada.

Teníem l’esperança que abans de la convocatòria de les actuals eleccions el TSJC sentenciés favorablement sobre el canvi del sistema electoral. No ha estat així. Teníem alguna feble esperança de que la junta sortint del COMB, per vergonya democràtica, introduís els canvis necessaris per garantir la qualitat i transparència exigibles en les eleccions col·legials. Tampoc ha estat així.

En les presents circumstàncies, els membres de la candidatura “COMB TU” no podem concórrer a unes eleccions en les que l’únic que faríem es legitimar un sistema electoral pervers que portem anys denunciant.

No defallirem en la lluita per la millora i el canvi positiu en el COMB. No decebrem als qui fa quatre anys ens varen fer confiança. Seguirem treballant per portar la democràcia a la vida col·legial. Esperem que la sentència del TSJC, en dates properes, ens porti unes noves eleccions que amb un sistema de vot nou ens garanteixin el lliure exercici del vot. Fins aleshores, seguirem amatents a denunciar els actes il·legítims o il·lícits que es puguin produir en el si del COMB.

Visca la transparència. Visca la democràcia. Visca la qualitat de la medicina.

Gràcies !!! per compartir...Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookShare on TumblrShare on StumbleUpon

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Aneu a la barra d'eines